Kategoria: Relacje 2014
23 października b.r. w Płocku odbyła się czwarta konferencja z zakresu „Innowacje w produkcji rolniczej – dobre praktyki” na temat „Organizacja bazy paszowej dla bydła”. Uczestniczyło w niej ponad 120 rolników i mieszkańców obszarów wiejskich.
Kontynuuj czytanie
Kategoria: Relacje 2014
22 października br. w siedzibie Mazowieckiego Instytutu Kultury w Warszawie, odbyła się wojewódzka konferencja pt. „Sukcesy i problemy turystyki wiejskiej na Mazowszu”, której organizatorem był Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego we współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego, Mazowieckim Urzędem Wojewódzkim, Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego, Mazowiecką Regionalną Organizacją Turystyczną oraz Mazowieckim Instytutem Kultury.
Kontynuuj czytanie
Kategoria: Relacje 2014
15 października w sali konferencyjnej Hali Sportowej przy PSP w Kowali odbyła się siódma konferencja z cyklu: "Żywność – produkt tradycyjny, regionalny i lokalny” pn.: „Produkt tradycyjny wysokiej jakości – skracanie łańcucha dostaw żywności z gospodarstw do konsumenta".
Kontynuuj czytanie
Kategoria: Relacje 2014
Po raz kolejny liczne grono słuchaczy, w większości kobiet, spotkało się podczas seminarium "Kobieta przedsiębiorcza na obszarach wiejskich", które odbyło się 15 października 2014 r. w Ostrołęce.
Kontynuuj czytanie
Kategoria: Relacje 2014
Szósta konferencja z cyklu „Żywność – produkt tradycyjny, regionalny i lokalny” na temat: „Produkt tradycyjny wysokiej jakości – skracanie łańcucha dostaw żywności z gospodarstwa do konsumenta” odbyła się 8 października br. w Płockim Oddziale Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Warszawie. Skierowana była do rolników i mieszkańców obszarów wiejskich z terenu powiatu gostynińskiego, płockiego i sierpeckiego.
Kontynuuj czytanie
Kategoria: Relacje 2014
8 października br. w Wyższej Szkole Administracji Publicznej w Ostrołęce odbyła się druga konferencja z cyklu „Innowacje w produkcji rolniczej-dobre praktyki” pn.„Chów bydła mięsnego alternatywą dla gospodarstw mlecznych”.
Kontynuuj czytanie