Żywność a zdrowie człowieka- konferencja
Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie Oddział Płock przystąpił do realizacji projektu: ”Żywność a zdrowie człowieka - świadomy konsument”, realizowanego w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
W ramach projektu odbędą się dwie konferencje dla 140 uczestników. Spotykamy się 25 września br. w sali wykładowej Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział Płock, ul. Zglenickiego 42D ora 26 września br. w sali wykładowej Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział Siedlce, ul. Kazimierzowska 21.
Celem operacji jest aktywizacja mieszkańców wsi na rzecz podejmowania inicjatyw w zakresie poprawy jakości ich życia, poprzez podejmowanie działań w kierunku produkcji i wykorzystania żywności wysokiej jakości w zdrowym żywieniu człowieka. Realizacja operacji ma być elementem edukacji żywieniowej w ramach propagowanej polityki prozdrowotnej.
Projekt skierowany jest do mieszkańców terenów wiejskich województwa mazowieckiego, w szczególności rolników, w tym prowadzących działalność agroturystyczną (turystykę wiejską, zagrody edukacyjne i gospodarstwa opiekuńcze), przedstawicieli samorządu rolniczego, LGD, KGW i organizacji pozarządowych.
Osoby zainteresowane konferencją, proszone są o zgłoszenie się do doradcy rolniczego MODR, dyżurującego w urzędzie gminy, właściwym ze względu na miejsce zamieszkania lub do osoby bezpośrednio realizującej projekt:
Barbara Snopek
MODR Oddział Płock
ul.Zglenickiego 42 D
tel.: 24/268-60-87,
email:
Maria Sudnik
MODR Oddział Siedlce
ul.Kazimierzowska 21
tel. 25 640 09 11
email: