Cykl szkoleń dla producentów drobiu

Cykl szkoleń dla producentów drobiu
4 września 2025 roku o godzinie 9.30 - odbędzie się drugie z trzech szkoleń pt.: „Aktualne trendy w polskiej produkcji drobiarskiej”. MODR Oddział Siedlce - serdecznie zaprasza Państwa do „Zajazdu Chodowiak” w Chodowie ul. Nowowiejska 1, 08-110 Chodów.
Szkolenie poświęcone będzie produkcji drobiu. Podczas spotkania uczestnicy zapoznają się z tematyką:
- Krótko i długoterminowe czynniki oddziaływujące na jakość mięsa drobiowego.
- Wpływ żywienia na wartość odżywczą mięsa.
- Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa drobiowego w świetle aktualnych trendów żywieniowych i produkcyjnych.
Ponadto uczestnicy szkolenia w panelu dyskusyjnym będą mogli przedyskutować innowacyjne rozwiązania w produkcji drobiu, które mogą być dobrym pomysłem w realizacji - Interwencji 13.5 „Współpraca Grup Operacyjnych EPI”. Serdecznie zapraszamy producentów drobiu, przedsiębiorców oraz wszystkie osoby zainteresowane tematyką produkcji drobiu.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona — obowiązuje rejestracja telefoniczna pod numerem: 506 841 733.
Szkolenia realizowane są w ramach operacji „Aktualne trendy w polskiej produkcji drobiarskiej”, której celem jest: inicjowanie wymiany wiedzy i doświadczeń, identyfikacja bieżących problemów oraz poszukiwanie możliwości ich rozwiązania w zakresie produkcji drobiu z wolnego chowu w gospodarstwach rodzinnych zachowując tradycję polskiego drobiarstwa oraz walory smakowe mięsa drobiowego.
Operacja finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach II schematu Pomocy Technicznej Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich+ Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027. Materiał opracowany przez Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego. Instytucja Zarządzająca Planem Strategicznym dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
22 571 61 00
e-usługi
strefa doradcy









