Konferencja grupy operacyjnej pn. „Innowacja w produkcji”
Zapraszamy na konferencję podsumowującą wyniki projektu „Innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej”, realizowanego z udziałem MODR Warszawa - jako członka grupy operacyjnej.
Projekt koncentruje się na:
- Opracowaniu i wdrożeniu innowacyjnego produktu mięsnego z mięsa indyczego o wysokiej wartości żywieniowej,
- Opracowaniu innowacyjnej technologii przedłużania trwałości surowych produktów mięsnych z mięsa indyczego,
- Propagowaniu spożycia mięsa i wyrobów z mięsa indyczego jako cennych składników.
Wydarzenie odbędzie się 31 stycznia 2025 roku o godzinie 10.00 w sali wykładowej nr 113 Uniwersytetu w Siedlcach, Wydział Nauk Rolniczych, przy ul. Prusa 14.
Wstęp na konferencję jest wolny, dlatego zachęcamy wszystkich zainteresowanych do udziału i zapoznania się z nowoczesnymi rozwiązaniami w przemyśle mięsnym.
Operacja współfinansowana jest ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, jest realizowana w ramach działania 16 „Współpraca” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020.