Siedziba MODR w Warszawie:  ul. Czereśniowa 98, 02-456
Tel.: 22 571 61 00 | e-mail: sekretariat@modr.mazowsze.pl

APS   kleski    
sir logotyp 150x70fb sir      
A A A

„Ubój zwierząt w celu produkcji mięsa na użytek własny gospodarstwa” – pod takim tytułem w dniach  12-16 lutego br. Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego Oddział Siedlce zorganizował dwa szkolenia dotyczące przepisów związanych z ubojem na potrzeby własne.

Pierwsza cześć szkoleń dotyczyła teorii, druga – praktyczna odbyła się w zakładzie mięsnym, w którym   uczestnicy szkolenia mieli możliwość zapoznania się z ubojem zwierząt.

Gospodarzami szkoleń byli Marek Furman - dyrektor MODR Oddział Siedlce oraz Małgorzata Lisiecka – główny specjalista MODR Oddział Siedlce. Prelekcje wygłosili: lekarz weterynarii Paweł Kobylarz reprezentujący GIW Warszawa (zagadnienia związane z ubojem gospodarczym trzody chlewnej), prof. dr hab. Paweł Bielański z Instytutu Zootechniki w Balicach (zagadnienia uboju gospodarczego królików, postępowanie oraz technika) oraz  Anna Duras z WIW Siedlce, która zajęła się przepisami określającymi warunki i możliwości dokonywania uboju zwierząt kopytnych, w celu produkcji mięsa na użytek własny.

Serdecznie dziękujemy uczestnikom szkoleń oraz wykładowcom.

__F O T O R E L A C J A__

1. Od lewej wykładowcy prof.dr hab. Paweł Bielański, Paweł Kobylarz oraz  Marek Furman - dyrektor MODR Oddział Siedlce  i Małgorzata Lisiecka
2. Dyrektor MODR Oddział Siedlce wita uczestników szkolenia
3. Wykład Pawła Kobylarza z GIW Warszawa
4. Uczestnicy szkolenia 

Małgorzata Lisiecka

MODR Oddział Siedlce