Innowacje łąkowo-pastwiskowe w produkcji mleka i wołowiny
Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie zaprasza na szkolenie online kierowane jest do rolników - producentów mleka i wołowiny oraz doradców pn.: „Innowacje łąkowo-pastwiskowe w produkcji mleka i wołowiny".
"Bydlęta są duszą rolnictwa". Są dominującą grupą konsumentów runi łąkowo-pastwiskowej, dając najwyższej jakości surowiec w postaci mleka i wołowiny. Rolą rolnika jest zapewnienie jak najlepszej i najbardziej wartościowej paszy objętościowej, aby pozyskany surowiec był zdrowy, smaczny i bezpieczny dla konsumenta. Decyduje o tym wiele czynników. Niestety wśród nich coraz większą rolę mają niezależne od rolnika, zmieniające się warunki pogodowo- klimatyczne. Drastyczny w ostatnich latach deficyt wody i wysokie temperatury powyżej 30oC, dezorganizują gospodarkę TUZ na wysokim poziomie. Co zatem możemy zrobić na trwałych i polowych łąkach?
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do wzięcia udziału w szukaniu rezerw wiedzy z TUZ, weryfikacji w praktyce, wdrażania i ciągłego doskonalenia poprzez uczestnictwo w szkoleniu online pt. "Innowacje łąkowo-pastwiskowe w produkcji mleka i wołowiny". Wykład poprowadzi prof. dr hab. inż. Roman Łyszczarz z Uniwersytetu Techniczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy.
Szkolenie odbędzie się 5 marca br. na platformie internetowej
Początek o godzinie 13.00
Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Osoby zainteresowane uczestnictwem otrzymają link z dostępem do wydarzenia po wypełnieniu formularza rejestracyjnego.